VÍTEJTE NA STRÁNKÁCH 1.ODDÍLU ČERNOŠICKÝCH VLČAT

 

 

 

 

 

 

Nejbližší akce

Žádné události

O naší smečce

Skautské hnutí, představované celosvětovou skautskou organizací (WOSM) se dělí do jednotlivých státních útvarů. U nás, v České republice, je to Junák - svaz skautů a skautek ČR. V rámci Junáku probíhá dělení na jednotlivé kraje a okresy, a v nich posléze na jednotlivá skautská střediska v obcích. Skautská střediska sdružují samostatné oddíly jako jejich nejvyšší správní celek.
Tak, po náročné teoretickém úvodu se konečně dostáváme k tomu, jak je to s námi!
Chlapecké oddíly se děli na mladší a starší skauty. Ty mladší jsou zváni ,,vlčata". Jsou to chlapci ve věku od sedmi do jedenácti let. A to jsme právě my. Kromě nás fungují v našem černošickém středisku také oddíly světlušek (mladších skautek), skautů a skautek. Vlče se od staršího skauta pozná mimo jiné i podle toho, že má žlutý šátek, zatímco skaut má hnědý. Vlčáckým oddílům se také říká smečky, protože parta kluků v tomto věku opravdu dovede řádit jako smečka divokých zvířátek. A náš oddíl (naše smečka) se nazývá Kamzíci.
Program našeho společného skautského života je velmi pestrý. Vychází z množství her, zábavy a velkého množství různých aktivit. Celoroční oddílová činnost se skládá z pravidelných pátečních schůzek ( od 17:00 do 19:30 hodin v létě a do 19:00 v zimě) a nejrůznějších výletů a výprav. Ty jsou zpravidla jednou za měsíc, obvykle v sobotu. Většinou jdeme někam do přírody, poznávat všemožné malebné kouty naší krásné země. V pátek před výpravou schůzky nebývají. Jednou za půl roku je také společná vícedenní výprava. A vyvrcholením celoroční společné činnosti je dvoutýdenní stanový tábor.
Ve skautském oddíle si dítě nejen užije spoustu radosti, ale také pozná mnoho nových a užitečných věcí zábavnou formou a především život v pevném kolektivu skautské rodiny pomáhá utvářet z něj správného, čestného a poctivého člověka pevných mravních zásad a jasných cílů.

Novinky